خواست ا.ا برای به‌رسمیت شناخته شدن از سوی کشورهای جهان

پس از سخنان معاون سفیر ایران درباره درخواست پیش‌قدم شدن تهران در امر به‌رسمیت شناشی امارت اسلامی، ذبیح‌الله مجاهد به رسانه ها گفته که حکومت سرپرست خواهان به‌رسمیت شناخته شدن از سوی تمامی کشورهای جهان است.

سخن‌گوی امارت اسلامی در این باره افزوده است که به‌رسمیت شناخته شدن حق امارت اسلامی است و کابل خواهان روابط نزدیک و دیپلماتیکی با جامعه جهانی است.

آقای مجاهد افزود: «ما از همه کشورها می‌خواهیم که رسمیت شناختن حق افغانستان است و در صورت رسمیت شناختن ما می‌توانیم پیشرفت‌های بیش‌تر داشته باشیم، هر کشوری که در این راستا پیش‌قدمی بکند، قابل تحسین است و حالا هم بین ایران و افغانستان تعاملات رسمی وجود دارد، سفارت‌خانه‌ها در هردو کشور فعال هستند.»

غلام رضا نجاری معاون سفیر ایران در کابل پیش از این گفته است که کشورش روابط نزدیک با امارت اسلامی دارد و کابل تمایل دارد ایران نخستین کشوری باشد که حکومت سرپرست را به‌رسمیت بشناسد. این دیپلومات ایرانی در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های ایرانی، عدم تشکیل حکومت فراگیر را یکی از چالش‌ها در برابر تصمیم‌گیری کشورش از بهر به‌رسمیت شناسی امارت اسلامی خوانده است.

غلام رضا نجاری گفته است: «ایران به مانند سایر کشورهای جهان تا اکنون حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشناخته است. هر چند تمایل مقامات این کشور آن است که ایران اولین کشوری باشد که افغانستان را به رسمیت بشناسد.»

ذکی‌الله محمدی استاد دانشگاه گفت: «حکومت فراگیری که متخصصین هم داشته باشد، حکومت فراگیری که از دیگر اقوام افغانستان هم در آن وجود داشته باشد.»

محمد بشار آگاه مسایل سیاسی گفت: «تعامل سیاسی یا به رسمیت شناختن برای یک کشور و نظام بسیار مهم است؛ اما این نباید به قیمت ارزش‌ها باشد. امارت اسلامی شرایط جهانی برای به رسمیت شناخته شدن را تکمیل کرده است.»

تشکیل حکومت فراگیر، تامین حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان و دختران، گفت‌وگوهای میان افغان‌ها، کار گرفته نشدن خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر، منع کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر از بنیادی‌ترین خواست‌های جهان از بهر به‌رسمیت شناسی حکومت سرپرست اند که به گفته مقام‌های کشورهای جهان، این خواست‌ها تا هنوز در افغانستان عملی نشده‌اند.