چهره‌های سیاسی افغانستان به قطع‌نامه جدید شورای امنیت واکنش‌های متفاوتی نشان دادند

قطع‌نامه شورای امنیت ملل متحد در میان سیاسیون افغانستان با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است.

نماینده افغانستان در سازمان ملل آنرا نشان‌دهنده تعهد این شورا به صلح در افغانستان خوانده اما وزیر خارجه سابق آنرا ضعیف و فاقد راه‌حل قوی توصیف کرده است.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل در صفحه اکس نوشت: «ما تعهد شما را برای تقویت صلح، ادغام دوباره افغانستان در جامعه بین‌المللی و توانمندسازی زنان افغان ستایش می‌کنیم.»

حنیف اتمر، وزیر خارجه حکومت پیشین قطعنامه شورای امنیت را ضعیف توصیف کرده و گفته که این قطع‌نامه برای بحران رو به‌رشد افغانستان راه‌حل قوی ارائه نمی‌کند. با این حال، او گفته که افغان‌ها باید برای آینده افغانستان با آن کنار بیایند.

علی میثم نظری، مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان گفته تعامل با حکومت سرپرست افغانستان در هر سطحی تاکنون هیچ نتیجه‌ای مثبتی نداشته است.

او در صفحه اجتماعی اکس نوشت: «هر سطحی از تعامل با امارت اسلامی در سال‌های اخیر نتوانسته به نتیجه‌ای مثبت بینجامد.»

او پرسیده در صورتی که طالبان واقعیت‌های افغانستان و خواست‌های مردم این کشور را نادیده می‌گیرد،‌ یک ارزیابی یا قطع‌نامه چطور می‌تواند موثر باشد؟

آقای نظری گفته که بدون اعمال فشار داخلی و خارجی و انزوای کامل حکومت سرپرست حرکت به سوی افغانستان صلح‌آمیز و دموکراتیک یک رویا باقی خواهد ماند.

عبدالله خنجانی، معین سابق وزارت دولت در امور صلح این قطع‌نامه را یک عقب‌گرد مطلق برای مردم افغانستان توصیف کرده است.

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین اداره امنیت ملی افغانستان ضمن برشمردن نقاط قوت و ضعف قطعنامه شورای امنیت گفته که درخواست برای تعیین فرستاده ویژه «با حضور متخصصین حقوق بشر/حقوق زنان» نشان‌دهنده تعهد به این حوزه‌هاست.

با این حال، او گفته که جمله‌بندی قطع‌نامه در رابطه با روابط فرستاده ویژه با یوناما و نماینده ویژه می‌تواند منجر به سردرگمی یا تداخل وظیفوی بالقوه و هدر رفتن منابع و کاهش کارایی کمک‌های بین‌المللی شود.

نظیف‌الله سالارزی، سفیر حکومت پیشین در بلجیم از این قطع‌نامه استقبال کرده و گفته که جامعه جهانی بعد از دو سال، تلاش دارد رویکرد منسجمی در قضیه افغانستان داشته باشد. هرچند به گفته او دستیابی به اهداف تعیین شده در قطعنامه هنوز راه درازی در پیش دارد.

قطع‌نامه جدید شورای امنیت درباره افغانستان که با رای ممتنع روسیه و چین به تصویب رسید، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است.

شورای امنیت سازمان ملل عصر جمعه با تصویب قطع‌نامه‌ای خواهان تعیین فرستاده ویژه برای افغانستان شد. نماینده ویژه مسئولیت هماهنگی تعامل جامعه جهانی با افغانستان و همچنان بازیگران سیاسی دخیل در این کشور را برعهده خواهد داشت.