امارت اسلامی مولانا فضل الرحمان را به کابل «دعوت» کرده است

سردار احمد شکیب، کاردار سفرت افغانستان در اسلام آباد در دیدار با مولانا فضل الرحمان، رهبر «جمعیت علمای اسلام» پاکستان او را به کابل «دعوت» کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، نیز به تلویزیون دولتی گفت که مولانا فضل الرحمان به کابل دعوت شده تا مردم پاکستان را در مورد «نیت و اراده» حکومت سرپرست افغانستان آگاه کند و «تبلیغات منفی که در آن کشور صورت می‌گیرد، اذهان عامه را در آن کشور خراب نکند».

آقای مجاهد گفت که مولانا فضل الرحمان در این ارتباط «نقش خوبی» می‌تواند ایفا کند.

در خبرنامه دفتر جمعیت علمای اسلام در ایکس آمده است که کاردار سفارت افغانستان روز شنبه به خانه مولانا فضل‌ الرحمان رفته و گفتگوی مفصلی در مورد روابط کابل و اسلام‌آباد داشتند، و حامل «پیام ویژه» از جانب حکومت سرپرست را انتقال داده است و همچنین طالبان، مولانا فضل‌ الرحمان را به کابل «دعوت» کرده است.

روزنامه «دان» پاکستان نوشته است نامه‌‌ای که کاردار طالبان به آقای رحمان تحویل داده است در ارتباط با «تلاش‌های حکومت سرپرست برای مهار شبکه‌های تروریستی فعال در خاک افغانستان است.»

همزمان، فرماندن ارتش و استخبارات پاکستان که در سفر رسمی به آمریکا رفته‌اند در روزهای اخیر دیدارهایی با وزیر دفاع و خارجه آمریکا و آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل، داشته‌اند. برخی ناظران می‌گویند آن‌ها در واشنگتن می‌خواهند مقام‌های آمریکا را در مورد تهدیدهای طالبان پاکستانی و مبارزه مشترک با آن متقاعد کنند.

پس از تیرگی مناسبات کابل و اسلام آباد در مورد افزایش حملات طالبان پاکستانی، مولانا فضل الرحمان پیشنهاد میانجیگری کرده بود. او در ۱۸ سپتامبر در یک سخنرانی خود گفت: «پاکستان و افغانستان می‌توانند با تشکیل کمیسیون مشترکی به سمت حل مشکلات بین‌شان حرکت کنند. حزب ما آماده ایفای نقش خود در این زمینه است.»

به گفته این روزنامه آقای فضل الرحمان به طور خاص خواستار توجه حمله هفته گذشته در دیره اسماعیل خان که حوزه انتخاباتی این حزب، شده است.

در حمله روز سه‌شنبه هفته به گفته ارتش پاکستان ۲۳ سرباز کشته شدند و مسئولیت آن حمله را یکی از گروه‌های طالبان پاکستانی برعهده گرفته است.

عاصم منیر، فرمانده ارتش و ندیم انجم، رئیس سازمان اطلاعات پاکستان (آی‌اس‌آی) در دیدارهایی با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در مورد «مبارزه با تروریسم و همکاری‌های دفاعی» گفتگو کرد‌ند.

این گفتگوها در حالی انجام شده که هفته گذشته، در دو حمله مرگبار، بنا به گزارش‌ها حدود «۳۰ نیروی ارتش و پلیس» در ایالت خیبر پختونخوا کشته شده‌اند.

ارتش پاکستان می‌گوید روز جمعه نیز «۵ مهاجم» از جمله یک «انتحاری» به نیروهای پلیس در ایالت خیبر پختونخوا، سه نیروی پلیس/پولیس کشته شدند.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی در اسلام‌ آباد گزارش‌های مربوط به مذاکرات با طالبان پاکستان را رد کرد و افزود که حکومت طالبان باید «اقدامات جدی» علیه عاملان حمله اخیر انجام داده و آن‌ها را تحویل پاکستان بدهد.

در همین حال، زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین آمریکا در امور افغانستان، پیشنهاد کرده است که برای حل «بحران» میان اسلام آباد و کابل همدیگر مذاکرات و توافقاتی مستقیم را در نظر بگیرند که «ضمانت‌ها و مکانیسم‌های اجرایی» داشته باشد.

او در ایکس نوشته است که در این سری مذاکرات دوجانبه لازم است تا دو کشور تضمین بدهند که هیچ گروهی از خاک کشورشان علیه کشور دیگری استفاده نکند.