طالبان: کرزی باید از آدرس امارت اسلامی با خارجیها ملاقات کند
سراج الدین حقانی، وزیر داخله/کشور امارت اسلامی از مقامهای دولت پیشین و بزرگان قومی دعوت کرد که به کشور برگردند و زندگی کنند. در حالی که اخیرا گزارشهایی از اعمال محدودیتهای بیشتر طالبان بر حامد کرزی که در کابل زندگی میکند، منتشر شده است.
وزارت داخله طالبان میگوید آقای حقانی امروز در سفر به بامیان در دیدار با مقامهای محلی، بزرگان قومی و مردم این ولایت گفت: «از سران سیاسی قوم هزاره دعوت میکنیم که در اینجا همانند دیگر بزرگان به زندگیشان ادامه دهند. ما به هیچکس فکر انتقامی نداریم و دروازه ما به روی تعامل جهانی نیز باز است.»
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفته است حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین در حال حاضر «موقف سیاسی در کشور ندارد و یک فرد عادی است.»
گفته شده طالبان مانع دیدار هیات نمایندگان مجلس ایران در کابل با حامد کرزی شدند و اجازه سفر به خارج از کشور را به او نمیدهند.
حامد کرزی و عبدالله عبدالله دو چهره مشهور سیاسی پیشین هستند که همچنان در کابل زندگی میکنند. آقای عبدالله برای یک سفر شخصی به هند رفته است. پیشتر طالبان اعلام کرد که برای مقامهای دولت پیشین «کارت مصونیت امنیتی» صادر میکند.
حساب آقای کرزی که هنوز در شبکه ایکس (توییتر سابق) فعال است در مورد گزارشهای اعمال محدودیت چیزی نگفته است. تازهترین دیدار او با سفیر پاکستان در کابل روز پنجشنبه انجام شده که در مورد روابط دو کشور صحبت کردهاند.
حامد کرزی در دیدارهای خود با مقامهای خارجی و رسانههای بینالمللی بارها خواستار رفع منع آموزش دختران و کار زنان از سوی طالبان شده است.
ذبیح الله مجاهد گفتگو با طلوع نیوز کابل گفت: «اطلاعات که ما داریم، آنها در زمانهای مختلف چندین سفر داشتند، شاید خودشان نخواسته باشند که جایی بروند یا موضوعاتی را شریک کرده باشند. اطلاعات دقیق نداریم که سفرشان با مشکلات مواجه شده.»
آقای مجاهد افزود: «بعضی موضوعات سیاسی یا موارد سیاسی، حاکمیت مناسب نمیبیند و میخواهد از یک آدرس صحبت کرده شود، بعضی ملاحظاتی خواهد بود ولی محدودیتهای کلی وجود ندارد.»
در همین حال، اخیرا کمیسیون «تماس با شخصیتها» طالبان گفته است احمد یوسف نورستانی، رئیس سابق کمیسیون انتخابات افغانستان و مریم کوفی، نماینده ولایت بدخشان در پارلمان دولت پیشین به کابل برگشتهاند.
در گزارش تازه دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) آمده است که طالبان عمدتا در ۴ ماه نخست حکومت خود صدها تن از نظامیان و کارمندان دولت پیشین را شکنجه کرده که این نهاد قتل ۲۱۸ تن را مستند کرده است.