بریتانیا: با طالبان باید همکاری و سفارت خود را در کابل بازگشایی کنیم
رئیس کمیته دفاعی پارلمان بریتانیا گفته است که کشورش باید با طالبان همکاری کند و سفارت بریتانیا را در کابل بازگشایی کند.
توبایس الوود که به تازگی از سفر خود به افغانستان بازگشته در مقالهای که در روزنامه بریتانیایی تلگراف چاپ شده است، با اشاره تلویحی به «رضایت مردم» گفته افغانستان اخیراً پیشرفتهایی داشته است.
او افزوده است دیدگاه او ممکن برای برخی ها خوشایند نباشد، اما به نظر او زمان شروع مذاکره با طالبان فرارسیده است.
آقای ایلوود تاکید کرده که این گامها برای جلوگیری از رفتن افغانستان به مرحله دیگری از بیثباتی، تروریسم و مهاجرت دستهجمعی حیاتی است.
آقای الوود گفته است که در پی «سفیدسازی» و امتیازدهی به طالبان نیست و برادرش در سال ۲۰۰۲ میلادی از سوی «اسلامگرایان تندرو» کشته شده است.
او نوشته است: «من میدانم که سیاست های آنها هرگز با ایدهآلهای ما همسو نخواهد شد. اما من شاهد سازشهای گزارش نشدهای بودم که این ملت خسته از جنگ در حال حاضر مایل به پذیرش آن هستند.»
او در این نوشته خود میگوید برای بهبود اوضاع در افغانستان، غرب به استراتژی عمل گرایانهتری نیاز دارد.
خروج سریع نیروهای بینالمللی از افغانستان در تابستان ۲۰۲۱ به طالبان امکان بازگشت به قدرت را داد. حکومت طالبان دختران را از ادامه تحصیل در دور متوسطه و دانشگاه ممنوع کرده است.
از آن زمان روابط دیپلماتیک رسمی با افغانستان و کمکهای منظم غرب به این کشور متوقف شده و میلیاردها دلار از داراییهای افغانستان در خارج از کشور بلوکه شده است.
اما آقای الوود که به تازگی از یک سفر به افغانستان به بریتانیا بازگشته است، میگوید که شاهد «پیشرفت واقعی» بوده است.
او مدعی شده که افغانستان در حال حاضر در «صلحآمیزترین» وضعیت از دهه ۱۹۷۰ به این طرف قرار دارد.
این نماینده پارلمان از حزب محافظهکار تاکید کرده که افغانستان با کمبود شدید مواد غذایی مواجه است، هفتاد درصد از جمعیت آن به کمکهای بشری نیاز دارند و نیمی از ۹ میلیون کودک واجد شرایط این کشور به مکتب/مدرسه دسترسی ندارند.
اما او میگوید که تعامل تنها راه تلاش برای شکل دادن به آینده این کشور است است.
او در بخشی از مقاله خود نوشته است: «اگر غرب به سکوت و بغض خود ادامه دهد، ممکن است اشتباه دیگری مرتکب شویم که کشور را به یک پرتگاه مالی سوق میدهد که به طور بالقوه چرخه دیگری از بیثباتی، تروریسم و مهاجرت جمعی را شعلهور میکند.»
رئیس کمیته دفاعی پارلمان بریتانیا همچنین هشدار داده که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، افغانستان ممکن است در آینده کشوری تحت نفوذ چین یا هم دوباره درگیر جنگ شود.
جبهه مقاومت ملی: عادیسازی طالبان براساس اطلاعات نادرست پیامدهای منفی دارد
در واکنش به این اظهارات آقای الوود، علیمیثم نظری، مسئول روابط خارجی «جبهه مقاومت ملی» که در بخشهایی از افغانستان علیه طالبان میجنگد در توییتی نوشته است که از پیشنهاد بازگشایی سفارت بریتانیا از سوی او «متعجب» شده است.
او با اشاره به گزارشهای شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای بینالمللی دیگر به «تصویری تیره و متضاد» آنچه که آقای الوود از افغانستان روایت کرده، اشاره کرده است.
آقای نظری نوشته است: «افغانستان در حال حاضر دچار هرج و مرج، فقدان قانون و نظم، شرایط ظالمانه برای زنان، بحران انسانی، حضور ۲۱ گروه تروریستی، و تهدید مستقیم علیه تنوع قومی و مذهبی آن است که همگی توسط تروریستهای طالبان به میان آمده است…عادی سازی طالبان بر اساس اطلاعات نادرست و اطلاعات غلط در مورد وضعیت وخیم امور در افغانستان احتمالاً پیامدهای منفی برای همه ما به دنبال خواهد داشت.»
حدود دو سال پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان تاکنون هیچ کشور از جمله بریتانیا حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.