مجاهد: در افغانستان قوانین اسلامی نافذ است و اعتراض علیه آن مشکل‌داشتن با اسلام است

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی در واکنش به گزارش ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد و نشست شورای حقوق بشر این سازمان گفته است که در افغانستان قوانین اسلامی نافذ است و اعتراض علیه آن مشکل‌داشتن با اسلام است.

او امروز (سه‌شنبه، ۳۰ جوزا/خرداد) در توییتی، گزارش ریچارد بنت درباره‌ی وضعیت زنان و دختران افغانستان را جزء پروپاگاندای وسیع خوانده است که به‌گفته‌ی او، علیه حکومت سرپرست به‌ راه افتاده است و حقیقت ندارد.

او مدعی شده است که از آدرس سازمان ملل متحد، بعضی نهادها و حکومت‌های غربی علیه امارت اسلامی پروپاگاندای «وسیع» به راه افتاده است.

سخن‌گوی امارت اسلامی نوشته است: «راپور ریچارد بنت در مورد وضعیت افغانستان جزء همان پروپاگاندایی می‌باشد که با حقایق تطابق ندارد.»

او ادعا کرده است که در افغانستان قوانین اسلامی نافذ است و «اعتراض‌ها علیه آن مشکل‌ [داشتن] با اسلام است».

اولین نشست پنجاه‌وسومین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد دیروز در مورد وضعیت زنان و دختران افغانستان در زیر حاکمیت امارت اسلامی در شهر جنوا در سوئیس برگزار شد.

در این نشست ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل و گروه کاری مبارزه با تبعیض آخرین گزارش خود را درباره‌ی وضعیت زنان و دختران ارائه کردند.

ریچارد بنت در آخرین گزارش خود -قبل از نشست جنوا- گفته بود که حکومت سرپرست بیش از ۵۰ فرمان محدودکننده علیه زنان و دختران افغانستان صادر کرده‌اند.

به‌گفته‌ی او، در این گزارش به «تبعیض گسترده و سیستماتیک علیه زنان و دختران در افغانستان و استقامت و توانایی آنان در برابر این سرکوب» پرداخته شده است.

دیروز در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، سمیرا حمیدی، مسئول بخش افغانستان در سازمان عفو بین‌الملل گفت که کشورهای عضو این سازمان از بررسی کامل آزار جنسیتی علیه زنان و دختران افغانستان برای پاسخ‌گویی عاملان این کار اطمینان حاصل کنند.

فرشته عباسی، پژوهشگر بخش افغانستان در دیدبان حقوق بشر در سخنان خود گفت که زنان در افغانستان مدافعان خط مقدم حقوق بشر هستند و نه تنها برای حقوق خود بلکه برای حقوق اساسی همه و آینده‌ی برابر می‌جنگند.

او افزود که دید‌بان حقوق بشر از دولت‌ها می‌خواهد که به ابراز خشم جمعی‌شان از نادیده گرفته‌شدن حقوق اساسی زنان و دختران در افغانستان توسط حکومت سرپرست ادامه دهند و از زنان معترض که شعار «نان، کار و آزادی» را سر می‎‌دهند، حمایت کنند.

شهرزاد اکبر، مدیر اجرایی نهاد رواداری در نشست دیروز گفت که حکومت سرپرست، افغانستان را به گورستان دسته‌جمعی رویاها و توانمندی‌های زنان و دختران افغانستان تبدیل کرده‌اند.

از میان کسانی در این نشست صحبت کردند، مدینه محبوبی، مدافع حقوق بشر خواستار تعامل جهان با حکومت سرپرست امارت اسلامی شد.

او گفت: «با مقام‌های حکومت سرپرست تعامل داشته باشیم تا آنان را وادار کنیم که به حقوق و امنیت فعالان، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر احترام بگذارند.»