قصر سفید گزارش در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را به کانگرس سپرد

قصر سفید روز پنجشنبه گفت گزارش خود را دربارۀ چگونگی خروج نیروهای امریکایی در تابستان سال ۲۰۲۱ از افغانستان٬ به مجلس نمایندگان کانگرس فرستاده است.

از دیر زمانی انتظار میرفت که این گزارش محرم سپرده شود. قصرسفید از اقدامات خود برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرده که جنگ بیست سالۀ امریکا در این کشور را خاتمه بخشید.

شورای امنیت قصر سفید میگوید هیچ چیزی مسیر خروج از افغانستان را تغییر داده نمی توانست و در نهایت رئیس جمهور بایدن نخواست که یک نسل دیگر از امریکایی ها به یک جنگی فرستاده شوند که باید مدت ها قبل برای امریکا پایان می یافت.

قصر سفید از سوی کمیته روابط خارجی مجلس نماینده گان امریکا تحت فشار قرار داشت تا گزارش خود را در مورد خروج از افغانستان تهیه و ارائه کند.
قصر سفید از سوی کمیته روابط خارجی مجلس نماینده گان امریکا تحت فشار قرار داشت تا گزارش خود را در مورد خروج از افغانستان تهیه و ارائه کند.

گزارش خبرگزاری فرانسه می افزاید که خروج پر هرج و مرج سربازان امریکایی از افغانستان که بتاریخ ۳۰ اگست تکمیل شد امریکایی ها را تکان داد. ۱۳ سرباز امریکا و ۱۷۰ تن از افغان ها در نتیجۀ یک انفجار انتحاری که در محیط مزدحم میدان هوایی کابل رخ داد٬ کشته شدند.

میدان هوایی کابل شاهد عملیات بی سابقۀ تخلیه بود که باید حدود ۱۲۰ هزار نفر درمدت چند روز از افغانستان خارج ساخته می شدند.

قصر سفید در خلاصۀ از این گزارش که از محرمیت خارج و به کانگرس فرستاده شده اصرار می ورزد که حکومت رئیس جمهور بایدن هر چیزی را که می توانست انجام داده است .

قصر سفید تقصیر را در توافقنامه دوحه می بیند که توسط حکومت رئیس جمهور سابق دونالد ترمپ و طالبان امضا شد وحکومت رئیس جمهوربایدن را با یک وضعیت نا ممکن مواجه ساخت.

قصر سفید میگوید که هیچ یکی از اداره های استخبارات چنین یک فروپاشی فاجعه بار نیروهای حکومت افغانستان را پیش بینی نکرده بود.

در این سند آمده که تاریخ خروج سربازان از حکومت ترمپ بدون هیچ برنامه برای اجرای آن به حکومت بایدن واگذار شده بو وبعد از چهار سال غفلت و بی پروایی ادارات و دفاتری که برای خروج منظم ومصئون سربازان مورد نیاز بودند در وضعیت نامساعدی قرار داشتند.

گزارش می افزاید بعد ازاینکه برای بازسازی اردوی سه صد هزار نفری افغانستان در مدت بیش از بیست سال دو تریلیون دالر مصرف شد، با در نظر دشت سرعت وآسانی که طالبان کنترول کشور را گرفتند، دیده می شود که هیچ سیناریوی دیگر برای تغییر مسیر امور وجود نداشت جز اینکه حضور نیروهای امریکایی در افغانستان گسترش یابد و دایمی شود.