گردهمایی زنان معترض افغان به پیشواز از ۸ مارچ؛ ‘علیه محدودیت‌ها می‌رزمیم’

زنانی‌که اعتراض دارند می گویند حکومت سرپرست آنان را از حقوق اساسی‌شان محروم کرده، و از مبارزه در برابر نابرابری و بی‌عدالتی دست برنمی‌دارند.

یک تن از این زنان که صبح روز یکشنبه در مراسم گرامی‌داشت از هشتم مارچ روز جهانی همبستگی زنان در کابل اشتراک کرده و نمی‌خواهد از او در این گزارش نام گرفته شود می‌گوید: “هدفی‌که ما داشتیم از برگزاری هشت مارچ این بود که به جهانیان صدا بلند بکنیم که ما زن‌ها را به فراموشی نسپارند و همچنان در مقابل هر محدودیتی که از طرف امارت اسلامی بر زنان وضع می‌شود ما مقابله می‌کنیم.”

یک تن دیگر از این زنان معترض هم می‌گوید در برابر محدودیت‌های وضع شده حکومت سرپرست بر حقوق زنان و دختران سکوت نمی‌کند.

او می‌افزاید: “هدف من از اشتراک در چنین برنامه‌ای این بود تا بیان کنم که به هیچ وجه من محدودیت را نمی‌پذیرم و در مقابل این گروه طالبان سکوت اختیار نمی‌کنم، بلکه قوی‌تر از گذشته به مبارزه خود ادامه می‌دهم.”

رادیو آزادی خواست دیدگاه حکومت طالبان را در مورد این اتهام‌ها و اینکه آیا از محدودیت‌های وضع شده بر حقوق زنان و دختران کاسته خواهد شد یا خیر بپرسد اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان و بلال کریمی معاون وی تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ندادند.

مراسم تجلیل از هشتم مارچ از سوی شبکه مشارکت سیاسی زنان برگزار شده بود.

ترنم سعیدی: جامعه جهانی در حالی از هشتم مارچ تجلیل می‌کند که زن افغانستان را کاملاً فراموش کرده است

ترنم سعیدی مسئول این شبکه به رادیو آزادی گفت، آنان در حالی از هشتم مارچ زیر حاکمیت طالبان تجلیل کردند که جامعه جهانی به گفته او زنان افغانستان را فراموش کرده است.

خانم سعیدی می‌گوید: “زن امروز افغانستان هم مورد بی‌عدالتی قرار گرفته، زن امروز افغانستان هم قریب به دو سال می‌شود از تمامی حق و حقوق انسانی، مدنی و شهروندی خودش محروم است و متأسفانه جامعه جهانی در حالی از هشتم مارچ تجلیل می‌کند که زن افغانستان را کاملاً فراموش کرده است.”

از هشتم مارچ همه‌ساله با برگزاری برنامه‌های متعدد در افعانستان تجلیل می‌شد، اما در دو سال اخیر که طالبان در افغانستان حاکمیت دارند خبری از همایش‌های روز جهانی همبستگی زنان در افغانستان نیست.

زنان افغانستان اما به شیوه‌های مختلف از اعتراض‌های خیابانی گرفته تا اعتراض در فضای سرپوشیده در برابر محدودیت‌های وضع شده بر حقوق زنان و دختران از سوی حکومت طالبان صدا بلند کرده‌اند.

طالبان پس از حاکمیت دوباره در افغانستان زنان و دختران را از آموزش بالاتر از صنف ششم تا پوهنتون، کار در ادارات دولتی و غیر دولتی، رفتن به حمام‌های شهری، سفر بدون محرم، رفتن به پارک‌های تفریحی و ورزشگاه‌ها محروم کرده‌اند.

اعتراض‌های داخلی و بیرون مرزی برای حق‌طلبی زنان و دختران افغانستان، تا اکنون پاسخ مثبتی در رابطه به لغو محدودیت‌های وضع شده بر زنان از سوی حکومت طالبان نداشته است.