نماینده ویژه اتحادیه اروپا: بسیاری در افغانستان به تغییر رژیم امیدوار شده‌اند

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان روز سه‌شنبه در نشستی در پارلمان اروپا گفت که بسیاری به تغییر رژیم در افغانستان امیدوار شده‌اند.

توماس نیکلاسون گفت که امیدواری مردم به تغییر، بر انتخاب بازیگران منطقه‌ای بر سر اینکه تا چه میزان با طالبان وارد تعامل شوند، تاثیرگذار است.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا در این نشست که با هدف بررسی “تاثیر منطقه‌ای افغانستان پس از تسلط طالبان” برگزار شده است گفت که پرسش‌هایی درباره بقای طالبان وجود دارد. او افزود که در سفر اخیرش به کابل و همچنین از بازیگران منطقه‌ای شنیده که امروز افراد کمی نسبت به شش ماه پیش، طالبان را به عنوان تنها واقعیت می‌بینند.

آقای نیکلاسون گفت: “بسیاری هنوز طالبان را به عنوان مهمترین بخش جامعه افغانستان می‌نگرند، البته به عنوان مهمترین بازیگر برسر قدرت، اما بسیاری شروع به صحبت درباره چشم‌انداز یک، دو و سه سال کرده‌اند که تغییری خواهد آمد، البته نه لزوما از راه نظامی.”

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان افزود: مردم به تغییر امیدوارند و این بر انتخاب بازیگران منطقه‌ای هم بر سر اینکه تا چه میزان با طالبان وارد تعامل شوند تاثیرگزار است.

با این حال، آقای نیکلاسون گفت بازیگران منطقه‌ای مبارزه با تروریسم را بر حقوق زنان ترجیح خواهند داد و به گفته او این بخشی از مشکل است.

کمک‌های انسانی و آموزش دختران

نماینده ویژه اتحادیه ارو همچنین گفت که افغانستان با زمستان سخت رو به‌رو است. او افزود که کمتر از پنجاه درصد تعهدات جامعه جهانی برای کمک به افغانستان بر آورده شده است، با این‌حال، اگر همه تعهدات هم اجرا شود، افراد زیادی در زمستان پیش رو با مشکل مواجه‌ خواهند شد.

آقای نیکلاسون کمک‌های انسانی به افغانستان را تنها یک راه حل موقت خواند و تاکید کرد که باید راه حل‌های دراز مدت برای این کشور جستجو شود.

با این حال او گفت که این موضوع که تا چه اندازه رژیم غیرقانونی افغانستان را از دسترسی به دارایی‌های این کشور در خارج دور نگهداشت در حالی که مردم این کشور از فقر و گرسنگی رنج می‌برند، اتحادیه اروپا را سر دو راهی قرار داده است.

آقای نیکلاسون گفت که اتحادیه اروپا فراتر از کمک‌های انسانی در افغانستان اقدام و کمک‌ به نیازهای اساسی این کشور از جمله در بخش آموزش و صحت را فراهم خواهد کرد. البته این به معنی ایجاد یک سیستم موازی است که نمی‌گذارد کمک‌ها به دست طالبان بیفتد.

او درباره آموزش زنان گفت که از طریق سازمان‌های در داخل افغانستان که از آن نام نبرد، امکاناتی را برای دسترسی دختران به آموزش فراهم خواهد کرد.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا گفت که آنها نمی‌خواهند این شیوه کمک به دختران به عنوان بدیلی برای آموزش رسمی از سوی طالبان نگرسته شود.