گروههای مقاومت ضد طالبان با تاکید بر انتخابات، گردهمایی طالبان را رد کردند
جبهه مقاومت ملی و شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان میگویند که طالبان با برگزاری «گردهمایی علما و متنفذین قومی» نمیتوانند برای «حاکمیت مبتنی بر زور و اکراه» خود کسب مشروعیت کنند.
این دو گروه اصلی مخالف طالبان بر تشکیل دولت موقت فراگیر و برگزاری انتخابات تاکید کردند.
شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان که در آن سیاستمدارانی چون جنرال دوستم، عطامحمد نور، محمد محقق و صلاح الدین ربانی حضور دارند، در بیانیهای اعلام کرد که هدف طالبان از این گردهمایی تایید « قانون اساسی امارت و تعیین امیر المؤمنین» شان است.
سیاستمداران این جبهه که پس از سقوط حکومت پیشین عمدتا در ترکیه بسر میبرند، امیدوار بودند که طالبان زیر فشارهای داخلی و بین المللی تن به تشکیل حکومت فراگیر بدهند و از آنان برای حضور در دولت دعوت کنند.
در بیانیه شورای مقاومت ملی آمده است که طالبان با این گردهمایی میخواهند «به جهان نشان بدهند که آنان از حمایت مردم بهره مندند.» اما، این شورا تنها گزینه قابل قبول را «آغاز مذاکرات صلح و تشکیل دولت موقت همه شمول و در پی آن نظام و دولتی منتخب» دانسته است.
جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود نیز مخالفت خود را با برگزاری گردهمایی طالبان اعلام کرده است که به گفته این گروه قرار است روز پنجشنبه برگزار شود.
طالبان تا هنوز نگفته اند که آیا در این گردهمایی از چهرههای سابق سیاسی در تبعید دعوت کرده اند یا نه.
جبهه مقاومت طالبان را متهم میکند که برای فریب افکار عمومی داخلی و خارجی از دین «استفاده ابزاری» میکند.
این دو گروه اصلی مخالف طالبان از مردم و کشورهای خارجی خواستند که فریب این تلاشهای طالبان را نخورند.
طالبان در حالی گردهمایی خود را بدون حضور سیاستمداران برجسته افغان در کابل برگزار میکنند که در مذاکرات دوحه گفته بودند که پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، گفتگو با شخصیتها و جریانهای سیاسی افغان را آغاز میکنند.