پرونده آزار و اذیت جنسی زنان در اداره‌های دولتی افغانستان مستند شده است

کمیسیون حقوق بشر افغانستان گفته که هشت مورد را تاکنون مستند سازی کرده است

نگاه نو_ کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان اعلام کرده که بررسی و مستند کردن شکایت‌هایی درباره آزار و اذیت جنسی زنان در اداره‌های دولتی به ویژه ارگ ریاست جمهوری افغانستان را تکمیل کرده و به زودی به دادستانی افغانستان تحویل خواهد داد.

شبنم صالحی، یکی از اعضای کمیسیون حقوق بشر افغانستان به بی‌بی‌سی گفت دبیرخانه ویژه‌ای که برای این کار ایجاد شده بود در سه ماه گذشته هشت شکایت را مستند و پرونده‌های مربوطه را تکمیل کرده است.

او گفت که تمام هشت مورد به انواع آزار و اذیت جنسی زنان ارتباط داشته که در سطوح مختلف دولت رخ‌ داده است.

بعد از نشر گزارش‌هایی درباره آزار و اذیت زنان در نهادهای دولتی و حتی ارگ ریاست جمهوری افغانستان، محمد اشرف غنی رئیس جمهوری در اسد/مرداد ماه امسال حکمی را برای ایجاد دبیرخانه ویژه جهت بررسی این اتهام‌ها در نهادهای دولتی صادر کرد. در این فرمان کمیسیون حقوق بشر افغانستان مامور این کار شد.

ادعای ‘فساد و فحشا’ در ارگ به صورت علنی بررسی می‌شود
عبدالله خواستار بررسی ادعای ‘فساد و فحشا’ در ارگ شد
ارگ: اتهام فساد و فحشا به مقام‌های دولتی بی‌اساس است
در این فرمان به دادستانی افغانستان نیز دستور داده شد که رسیدگی به پرونده ارجاعی از طرف دبیرخانه ویژه را در اولویت کاری خود قرار دهد.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان جزئیات این پرونده را نشر نکرده و مشخص نیست که شکایت‌ها در چه سطحی مطرح شده است و چه کسانی در آنها دخیل بوده‌اند

در خرداد/جوزای امسال ژنرال حبیب‌الله احمدزی، مشاور سابق رئیس جمهوری افغانستان، در مصاحبه با تلویزیون خصوصی خورشید اظهار داشت که شماری از وزیران دولت، مشاوران رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس در “ترویج فحشا” در ارگ “نقش دارند”. او همچنین مدعی شد که برخی از زنان “براساس روابط” به مجلس نمایندگان راه یافتند.

بعد از نشر این گزارش‌ها موجی از اظهارات و اتهامات در مورد آزار و اذیت جنسی در بالاترین سطوح دولت افغانستان به راه افتاد. مقام‌های رسمی هر گونه خطایی را انکار کردند اما تحقیق بی‌بی‌سی از زبان زنان حاکی از وجود چنین اذیت‌وآزار‌هایی بوده است.


حبیب الله احمدزی، مشاور سابق رئیس جمهوری افغانستان در مصاحبه با تلویزیون خصوصی خورشید مدعی شد که شماری از وزیران، مشاوران آقای غنی و نمایندگان مجلس در “ترویج فحشا نقش دارند”.
خبرساز ترین مورد در باره آزار و اذیت جنسی زنان در نهادهای دولتی “سوء استفاده جنسی” از اعضای تیم ملی فوتبال افغانستان بود. در گزارشی که در روزنامه گاردین منتشر شد، مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان به “سوء استفاده جنسی” از اعضای تیم ملی فوتبال زنان متهم شدند.

این موضوع باعث شد که در میزان/مهر امسال فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) سید علیرضا آقازاده، دبیرکل فدراسیون فوتبال افغانستان را به دلیل شکایات مربوط به آزار جنسی بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان این کشور از حضور در تمامی فعالیت‌های مرتبط با فوتبال برای پنج سال محروم کند.

معاون رئیس جمهوری افغانستان خواهان بررسی اتهامات جنسی در دولت شد
آیا آزار جنسی فقط شامل آزار جنسی فیزیکی است؟
دادستانی افغانستان کرام‌الدین کریم را در پرونده آزار جنسی فوتبالیست‌ها مقصر دانست
فیفا با انتشار اعلامیه‌ای گفت که تحقیقات در مورد سید آقازاده مرتبط با شکایاتی است که پیشتر از سوی شماری از بازی‌کنان تیم فوتبال بانوان افغانستان علیه کرام الدین کریم صورت گرفته بود.

فدراسیون جهانی فوتبال در ماه ژوئن/جون سال روان میلادی، کرام الدین کریم، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال افغانستان را در پیوند با پرونده آزار جنسی زنان مقصر شناخت و او را به محرومیت دایمی از فعالیت در حوزه فوتبال و حدود یک میلیون دلار جریمه محکوم کرد.

شکایات بازیکنان تیم فوتبال زنان افغانستان در مورد سوء استفاده جنسی به سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ برمی‌گردد.