قصر سفید: واشنگتن می‌تواند بدون حضور نظامی از تهدید در افغانستان جلوگیری کند​​​

مقام‌های ایالات متحده می‌گویند که واشنگتن بدون حضور نظامی می‌تواند از تهدید تروریستی علیه امریکا در افغانستان جلوگیری کند.

ایالات متحده می‌گوید که بدون حضور نظامی، احیای احتمالی القاعده را در افغانستان زیرنظر خواهد داشت.

جین ساکی سخنگوی قصر سفید در این باره به خبرنگاران روز پنجشنبه(۲۶ حمل) در واشنگتن گفت، ابزار برای زیرنظر داشتن هرگونه تهدیدات وجود دارد.

جین ساکی سخنگوی قصر سفید
جین ساکی سخنگوی قصر سفید

او در این مورد بیشتر گفت: “تهدید علیه ایالات متحده که از افغانستان سرچشمه بگیرد در حدی خواهد بود که می‌توان آن را بدون داشتن جای پا در آنجا برطرف کرد زیرا توانایی و قابلیت ما در ۲۰ سال گذشته و یا حتی در ۱۰ سال اخیر به‌طور چشمگیر افزایش و بهبود یافته است.”

از سوی دیگر جک سولیوان مشاور امنیت ملی ایالات متحده هم گفته که واشنگتن می‌تواند در برابر تهدید تروریستی در افغانستان دست به‌کار شود.

سالیوان در این باره در مصاحبه با شبکۀ خبری سی‌ان‌ان دیروز گفت: “این یک واقعیت است زمانی‌که آنجا قوای ایالات متحده و ائتلاف نباشند، توانایی ما برای مقابله با تهدید تغییر خواهد کرد، اما باور داریم که وضعیت ما در منطقه در سطحی باقی می‌ماند که بتوانیم تهدید تروریستی را در افغانستان سرکوب کنیم.”

او افزود که واشنگتن به حمایت از زنان و دختران در افغانستان دوام می‌دهد و دیگر این‌که پیام‌شان به طالبان روشن است.

او افزود: “ما قصد داریم که از زنان و دختران افغان از طریق کمک‌های بشری و اقتصادی حمایت کنیم و پیامِ روشنی به طالبان بفرستیم که اگر نمی‌خواهند از جهان جدا باشند، توسط جامعۀ جهانی محکوم و منزوی شوند‌، پیشرفت و دستاوردهایی را که در بیش از ۲۰ سال گذشته حاصل شده پس نخواهند زد.”

جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده روز چهارشنبه اعلام کرد که تمامی نیروهای باقی ماندۀ امریکا در افغانستان تا یازدهم ماه سپتمبر امسال از آن کشور بیرون خواهند شد.

طالبان گفته اند که تاخیر در زمان خروج این نیروها به معنای نقض علنی توافقنامۀ دوحه است.

این گروه روز پنجشنبه در اعلامیه ای گفت که مسؤلیت عواقب سرپیچی از توافقنامه به دوش امریکا خواهد بود.

امریکا و طالبان این توافقنامه را در ۲۹ ماه فبروری سال ۲۰۲۰ امضا کردند و بر اساس آن همه نیروهای امریکایی تا اول ماه می امسال باید افغانستان را ترک کنند اما گفته شده بود که شرط آن است که گروه طالبان به وعدۀ مبارزه با تروریزم عمل کند.

نماینده‌های امریکا و طالبان در حال امضای توافقنامه در ۲۹ ماه فبروری سال ۲۰۲۰
نماینده‌های امریکا و طالبان در حال امضای توافقنامه در ۲۹ ماه فبروری سال ۲۰۲۰

رئیس جمهور بایدن قبلا گفته بود که خروج نیروها تا آن زمان بنابر دلایل فنی دشوار خواهد بود.

امریکا در حال حاضر ۲۵۰۰ سرباز در افغانستان دارد. در کنار این نیروها ، ۷۰۰۰ هزار تن از عساکر ناتو در چهارچوب مأموریت حمایت قاطع در این کشور مستقر اند.

ناتو هم گفته که نیروهایش را پیش از یازده سپتمبر از افغانستان بیرون خواهد کرد.