دیدار خلیل‌زاد با رهبران طالبان در قطر

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر از دیدار زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان با ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی و عبدالحکیم حقانی، رییس هیأت مذاکره‌کننده گروه طالبان خبر داده است.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر روز شنبه، شانزدهم  حوت در رشته توییت‌هایی نوشت که این دیدار شام روز جمعه انجام شده است.

طبق اعلام وردک، دو طرف در این نشست تعهد خود را به توافق‌نامه دوحه ابزار کردند.

هم‌چنان دو طرف به گفته محمد نعیم، روی «تطبیق کامل» توافق‌نامه دوحه گفت‌وگو کرده‌اند.

محمد نعیم می‌گوید که در دیدار رهبران گروه طالبان با زلمی خلیل‌زاد درباره وضعیت جاری افغانستان و سرعت و موثریت روند کنون مذاکرات بین‌الافغانی نیز بحث شده است.

زلمی خلیل‌زاد پیش از این با هیأت مذاکره‌کننده دولت افغانستان در دوحه نیز دیدار کرده بود.

خلیل‌زاد از کابل به دوحه رفت.  در جریان اقامت خلیل‌زاد در کابل گزارش شد که طرحی را به دولت و شماری از سیاسیون افغانستان سپرده است.

در این طرح، نقشه‌ راه ایجاد یک حکومت انتقالی پیش‌بینی شده است. این طرح که در ۱۰ صفحه به زبان انگلیسی ترتیب شده است، چندین سناریوی احتمالی را برای ایجاد حکومتی زیر نام «دولت انتقالی صلح» پیش‌بینی می‌کند.

بر اساس این طرح که روزنامه‌ ۸صبح یک نسخه از آن را از نزدیک دیده است، قرار است یک ساختار جدید سیاسی به نام «دولت انتقالی صلح افغانستان»‌ به میان آید که دارای «سه قوای مستقل و مساوی اجرایی، شورای ملی و مقننه که دارای دادگاه‌ عالی و دادگاه‌های محلی» خواهد بود. بر اساس این سند «یک شورای عالی فقه اسلامی و یک کمیسیون تعدیل قانون اساسی» نیز ایجاد می‌شود.

منابع معتبر که نمی‌خواهند هویت شان افشا شود، می‌گویند که در صورت توافق دولت افغانستان و طالبان بر سر این طرح، نشستی در سطح بلند و با حضور سیاسیون افغانستان در کشور ترکیه برگزار خواهد شد که شباهت زیادی به نشست اول بن خواهد داشت.

در این نشست، نماینده‌گان کشورهای بزرگ و دخیل در قضیه‌ افغانستان از جمله همسایه‌گان این کشور و نماینده‌گان سازمان‌های بین‌المللی از جمله ناتو و سازمان ملل نیز حضور خواهند یافت.

یکی از نکات کلیدی و عمده‌ی این سند آن است که طالبان تعهد می‌سپارند که بعد از توافق روی این طرح، تمامی تشکیلات شان را در کشورهای همسایه بسته خواهند کرد و دفاتر و اعضای خویش را به داخل افغانستان انتقال می‌دهند.