دیدار حکومت سیاسیون در ارگ با خلیلزاد

پیش از این، خلیل‌زاد بارها خواهان ایجاد هیئت فراگیر حکومت وسیاستگران برای گفت‌وگو با طالبان، شده‌است.

نگاه نو_ منابع امروز (چهارشنبه ۱۴ حمل) تأیید می‌کنند که قرار است رهبران حکومت وحدت ملی و چندین تن از رهبران سیاسی و جهادی با زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان در ریاست جمهوری، دیدار کنند.

منابع به طلوع‌نیوز می‎افزایند که این دیدار پیش از چاشت امروز صورت خواهد گرفت و در کنار رییس‎جمهور غنی و رییس اجراییه عبدالله عبدالله، عبدرب رسول سیاف، رهبر پیشین جهادی، حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین، گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی، سرور دانش، معاون دوم رییس‌جمهور، محمدکریم خلیلی، رییس شورای عالی صلح، محمد محقق، معاون دوم رییس اجراییه و باتور دوستم، پسر جنرال عبدالرشید دوستم، معاون نخست رییس‌جمهور، با خلیل‌زاد دیدار کنند.

هرچند موضع گیری رییس‌جمهورغنی برگزاری نشست دوحه پس از جرگه مشورتی صلح است، اما برخی‌ها خواهان برگزاری نشست دوحه به روز چهارده هم ماه اپریل یعنی تا کمتر از دوهفتۀ دیگر استند، درحالی که تاریخ برگزاری جرگۀ مشورتی، نهم ماه ثور، تعیین شده‌است.

این درحالی‌است که خلیل‌زاد دریک گفت‌وگوی ویژه با رادیو آزادی می‌گوید که احتمال دارد طالبان و حکومت افغانستان تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری به توافق صلح نرسند؛ از همین رو آماده‌گی‌ها برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری باید گرفته شوند.

او می‌افزاید: «شانس ازی است که به موافقه نرسند افغان‌ها…طالب و غیرطالب، پس آماده‌گی بری انتخابات هم گرفته شوه. اما خوب خواد بود که موافقه با طالب قبل از انتخابات صورت بگیره.»

از سویی‌هم، کمیسیون مستقل انتخابات از پیشرفت‌ها در روند انتخابات ریاست جمهوری، خبر می‌دهد.

مسافر قوقندی -عضو کمیسیون مستقل انتخابات روز سه‌شنبه در این باره گفت: «طرح ایم‌دی‌آر نهایی شد امروز انشاالله به ریاست‌جمهوری فرستاده می‌شود و ممکن فرستاده شده ام باشه که ای بسیار یک گپ بزرگ بود. مسألۀ دگه تعیین روز انتخابات بود که ما عقب مانده بودیم و از تقسیم اوقاتی که اعلان شده بود- کار بزرگی دگه ای است که ما تقریبأ به‌خاطر عملی کردن ثبت نام تقویتی و ثبت نام بایومتریک براساس قانون بری ما گفته، ما گفت‌وگوهایی را با اداره‌های مختلف از جمله احصایۀ مرکزی تقریبأ نهایی شده.»

در این میان رییس‌جمهور غنی هر گونه تأخیر را در برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری پذیرفتنی نمی‌داند.

هرچند که پیش از این زمان انتخابات ریاست جمهوری، دو بار به تأخیر افتاده‌است.