تلاش مشترک سه دستۀ انتخاباتی برای تضمین شفافیت در انتخابات

دسته‌های انتخاباتی عبدالله عبدالله، حنیف اتمر و گلبدین حکمتیار تلاش دارند تا به‌گونۀ مشترک برای تضمین شفافیت در این انتخابات کار کنند.

نگاه نو_ همایون جریر، عضو دستۀ انتخاباتی گلبدین حکمتیار می‌گوید که توافق‌های نخستین در این باره بدست آمده‌اند: «تفاهمات مقدماتی بین سه تیم آغاز شده؛ هدف اساسی این تفاهمات این است که چگونه می‌توانیم از تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری جلوگیری کنیم، شفافیت انتخابات را تضمین کنیم و از مداخلات غیرقانونی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌گیری کنیم.»

این در حالی است که پیش از این گزارش‌هایی دربارۀ احتمال ادغام این تیم‌های انتخاباتی پخش شده‌اند، اما آقای جریر این گزارش‌ها را رد می‌کند: «اگر بحث ادغام باشد؛ تاهنوز بحث ادغام تیم‌ها وجود ندارد. اگر این بحث هم پیش بیاید، حزب اسلامی کاندید ریاست‌جمهوری است.»

قادر شاه، سخن‌گوی دستۀ انتخاباتی محمد حنیف اتمر نیز بیان داشت: «تیم صلح و اعتدال، برای هم‌صدایی و تفاهم با نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری یک جرگۀ مشترک داریم و در این جرگه، دربارۀ شفافیت انتخابات و اصلاحات انتخاباتی و همین‌طور دربارۀ عمل‌کردهای غیرقانونی حکومت نظر واحد وجود دارد.»

از سویی هم، دستۀ انتخاباتی عبدالله عبدالله، می‌گوید که گفت‌وگوها برای یکجا ساختن دسته‌های انتخاباتی دیگر در این ایتلاف نیز آغاز خواهند شد.

اسدالله سعادتی، معاون دوم دسته انتخاباتی عبدالله عبدالله بیان داشت: «هر تیمی که آماده باشد و در این قسمت با ما گفت‌وگو کند، ما سر مکانیزم مشخص آماده‌ایم با آن‌ها گفت‌وگو کنیم. این‌که چه رقم ما جلو سواستفاده‌های بی‌رویه و لجام گسیختۀ آقای اشرف غنی را در قسمت استفاده از بیت المال و حراج کردن کرسی‌های دولتی و بسیج کردن والی‌ها و والسوال‌ها و قومندانان و کارمندان دولتی از کامپاین‌‎های نا مشروع بگیریم.»

قرار است انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان به تاریخ ششم ماه میزان برگزار شود. اما تلاش‌های صلح و احتمال رسیدن به توافق صلح تا یک و نیم ماه آینده، احتمال برگزاری انتخابات را نیز کمرنگ‌تر ساخته است.

محمد ناطقی، آگاه مسایل سیاسی گفت: «اولویت امریکا صلح است… اگر این اولویت عملی شوند، بنأ انتخابات به تأخیر می‌افتد، به‌صورت طبیعی.»

پیش از این، زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان گفته است که اگر پیش از انتخابات توافق دربارۀ برنامۀ سیاسی به دست آید، این توافق حاکم خواهد بود.

او به تازه‌گی در یادداشتی در تویترش، نوشته است که برای آغاز هرچه زودتر گفت‌وگوهای میان افغانان، میان طالبان، حکومت افغانستان و دیگر افغانان توافق شده‌است.