وزیر خارجه قطر پس از برگشتش از قندهار با وزیر خارجه امریکا گفتوگوی تلفونی کرد
پس از سفر محمد بن عبدالرحمن الثانی، وزیر خارجهٔ قطر به قندهار و درخواست طالبان برای تقویت روابط با جهان، انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ امریکا با همتای قطریاش گفتوگوی تلفونی کرده است.
وزارت خارجهٔ امریکا ناوقت روز شنبه با نشر اعلامیهای نوشته است، در این تماس تلفونی انتونی بلینکن از کمک و همکاریهای مستمر قطر با افغانستان استقبال کرده است.
وزارت خارجهٔ قطر نیز ناوقت روز شنبه با نشر اعلامیهای نوشته است، هر دو جانب در مورد پیشرفتهای اخیر در افغانستان با هم گفتوگو کردهاند، اما جزئیات بیشتر ارائه نکرده است.
قطر نقش تسهیل کننده را در روند مذاکرات صلح دوحه و روابط میان ایالات متحدهٔ امریکا و طالبان ایفا کرده و میکند.
در کنار این، از سال ۱۳۹۲ خورشیدی به این سو قطر میزبان دفتر سیاسی طالبان است و قطر یکی از کشورهای است که روابط بسیار نزدیک با طالبان دارد.
انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحدهٔ امریکا در حالی با محمد بن عبدالرحمن الثانی، همتای قطریاش در مورد افغانستان صحبت میکند که در ۱۲ام ماه می وزیر خارجهٔ قطر در یک سفر از قبل اعلام ناشده به افغانستان رفت.
پس از این سفر وزارت خارجهٔ قطر گفت، در جریان این سفر روی راههایی گفتوگو صورت گرفت که چگونه مشکلات اقتصادی و بشری افغانها کاهش یافته میتواند.
اما خواست رئیسالوزرای امارت اسلامی پس از دیدار با نخست وزیر و وزیر خارجهٔ قطر، این بود که این کشور در تقویت روابط میان جامعهٔ جهانی و طالبان نقش مهم ایفا کند.
مقامهای امارت اسلامی در حالی خواستار تقویت روابط و تعامل با جهان هستند که از آنها انتقاد میشود که هیچ گام مثبتی برای تحکیم این روابط برنداشته و برعکس، محدودیتها و ممنوعیتهای وضع شده بر افغانها به ویژه دختران و زنان را برنداشتهاند.
محدودیتها و ممنوعیتهایی که به علت آن حکومت کنونی طالبان به نقض حقوق بشری از سوی جامعهٔ جهانی متهم شده و از آنها خواسته شده تا این محدودیتها را فوراً بردارند.
محمد اسحاق اتمر، آگاه مسایل سیاسی میگوید، در سفر وزیر خارجهٔ قطر به قندهار نیز در مورد همین خواستها گفتوگو شده که طالبان باید آن را عملی کنند:
“یک هدف سفر این بود که خواست جهانیان را نیز آنها با طالبان مطرح کنند، تا طالبان هم موضعشان را نرم کنند و خواست جهانیان را قبول کنند.”
از سوی هم فضلاحمد معنوی، وزیر عدلیۀ/دادگستری نظام جمهوری پیشین نیز در صفحهٔ توییترش نوشته است، مقامهای بلندپایهٔ سیاسی و استخباراتی قطر در جریان این سفر پیامهای امریکا و جهان را به طالبان رساندند.
او ادعا میکند که مهلت داده شده به پایان رسیده و طالبان به تعهداتشان به شمول قطع روابط با گروههای هراسافگن عمل نکردهاند.
مسائل مهم اختلاف بین حکومت کنونی افغانستان و جامعۀ جهانی، تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق دختران و زنان افغان، قطع روابط با گروههای هراسافگن و ایجاد یک حکومت همهشمول است که طالبان آن را مسائل داخلی عنوان میکنند، اما جهان خواستار برآورده شدن این موردها است.