منفعت طلبی پاکستان از روند صلح افغانستان

به گفته صدیق صدیقی، سخنگوی اشرف غنی ممکن است که پاکستان در صدد امتیاز طلبی از روند صلح افغانستان باشد.

نگاه نو_ سخنگوی رییس جمهور غنی در واکنش به اظهارات سفیر پاکستان در امریکا گفت: موضوع کشمیر ربطی به افغانستان ندارد اما ممکن است که پاکستان در صدد امتیاز طلبی از روند صلح افغانستان باشد.

زمان با تعهد پاکستان برای همکاری با امریکا در روند صلح افغانستان، دولت هند در اقدامی بی‌سابقه خودمختاری و اختیارات خاص ایالت جامو و کشمیر را لغو کرد.

این موضوع بار دیگر نگرانی‌هایی را درباره اینکه پاکستان بخواهد برای امتیاز طلبی در موضوع کشمیر از روند صلح افغانستان استفاده کند برانگیخته است.

اخیرا اسد ماجد خان سفیر پاکستان در واشنگن به رسانه‌ها گفته بود که ممکن است پاکستان به دلیل تشدید تنش‌ها نظامیان پاکستان از سرحد افغانستان به کشمیر اعزام شوند که ممکن روند صلح افغانستان را با چالش روبرو کند.

این در حالی است که اردوی پاکستان با ادعای مبارزه با تروریزم و تامین امنیت سرحدی در سالهای اخیر هزاران عسکر پاکستانی را در امتداد خط دیورند با افغانستان مستقر کرده است.

صدیق صدیقی در واکنش به اظهارات سفر پاکستان تصریح کرد که اعزام نظامیان پاکستانی از سرحدات افغانستان به کشمیر هیچ تاثیری بر مذاکرات صلح با طالبان نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد که موضوع کشمیر مسئله داخلی هند است و ربطی به تلاش‌های صلح در افغانستان ندارد؛ اما ممکن است که پاکستان در صدد امتیاز طلبی از این موضوع باشد.

این نخستین باری نیست که رهبران سیاسی پاکستان مسایل کشمیر را با افغانستان گره می‌زنند.

پیش از این نیز شهباز شریف رهبر جریان اپوزیسیون در پارلمان پاکستان گفته بود که اگر کشمیر در آتش می‌سوزد، زنان و اطفال کشته می‌شوند پس افغانستان نیز باید در آتش بسوزد.

از نظر کارشناسان این استدلال که اگر کشمیر در آتش می‌سوزد در آنجا زنان و اطفال کشته می‌شوند پس افغانستان نیز باید در آتش سوخته و زنان و اطفال آن کشته شوند بسیار غیر منطقی و اشتباه است.

زیرا تنش‌های کشمیر ربطی به افغانستان ندارد، افغانستان نه در جنگ کشمیر حضور ندارد و حتی در مسایل کشمیر در بسیاری از موارد از مواضع پاکستان حمایت کرده است.