ممنوعیت رای گیری در‌ مکاتب افغانستان

وزارت معارف افغانستان طرحی را آماده کرده اند که بر اساس آن، این نهاد آموزشی از مشارکت در اجرای انتخابات آینده معاف می شود.

نگاه نو_ «دکتر محمد میرویس بلخی»، سرپرست وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد او تلاش دارد تا سیستم آموزشی را به یک نهاد غیرسیاسی و بی‌طرف در انتخابات آینده تبدیل کند.

وی گفت: طرح توجیهی خروج کامل وزارت آموزش و پرورش از انتخابات را برای ریاست جمهوری ارسال کرده و در تلاش هستیم تا آموزش و پرورش را که وزارتی مردمی و عام‌المنفعه است، تحت شعاع سیاست و انتخابات قرار نگیرد.

وزارت آموزش و پرورش در حالی بر غیرسیاسی شدن این نهاد تاکید دارد که از مدارس به عنوان مراکز اصلی ثبت‌نام و رأی‌گیری استفاده می‌شوند.

انتخاب مدارس به عنوان مراکز رأی‌گیری، منجر به افزایش تهدیدهای امنیتی و حملات تروریستی علیه این اماکن شده است.

خروج مدارس از پروسه انتخابات، موضوعی است که بارها از سوی خانواده‌های افغان و برای حفظ جان فرزندانشان پیشنهاد شده بود.

با آغاز روند ثبت نام «تقویتی» برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده، پیش بینی شد که میزان تهدیدهای امنیتی و حملات تروریستی علیه مدارس، افزایش خواهد یافت.

مدارس از جمله اماکن غیرنظامی به شمار می‌روند که باید از سوی طرف‌های درگیر درجنگ مورد حفاظت قرار گیرند، اما در چند دور انتخابات گذشته افغانستان، به اهدافی نظامی برای مخالفان مسلح دولت تبدیل شده بود.

یکی از بهانه‌های مخالفان مسلح برای هدف قرار دادن مدارس، این است که از این مراکز آموزشی به عنوان اماکنی برای ثبت‌نام و رأی‌گیری استفاده می‌شوند.

چندی پیش، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، (یونیسف)، اعلام کرده بود که همزمان با آمادگی‌ها برای برگزاری انتخابات پارلمانی، میزان حملات بر مدارس، سه برابر افزایش داشت.

این سازمان معتقد است، انتخاب مدارس به عنوان مراکز ثبت‌نام و محل رأی‌گیری، از دلایل اصلی افزایش این حملات بوده است.

با اقدام اخیر وزارت آموزش و پرورش افغانستان در خارج کردن مدارس از پروسه برگزاری انتخابات، امید است دیگر شاهد حملات به مراکز آموزشی این کشور نباشیم.