طراحی عملیات گسترده رسانهای برای اختلافافکنی میان دو ملت ایران و افغانستان
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به طراحی عملیات گسترده رسانهای برای اختلافافکنی میان دو ملت ایران و افغانستان گفت: مهمترین سؤال و ابهام در ارتباط با غرق شدن چند تبعه افغانستانی در رودخانه مرزی هریرود، چرایی تخلیه پاسگاههای مرزی افغانستان است.
نگاه نو_ سردار حسین اشتری درباره انتشار کلیپهای متعدد در فضای مجازی مبنی بر ادعای غرق شدن تعدادی از مهاجران کشور افغانستان در منطقه مرزی تایباد اظهار کرد: انتشار این خبر در روزهای گذشته در برخی از رسانهها باعث تأسف و تأثر است و به سوژهای برای طراحی عملیات گسترده رسانهای و اختلافافکنی میان دو ملت برادر و دوست ایران و افغانستان شده و با توجه به اهمیت موضوع و رابطه دیرینه دو کشور برابر پروتکلهای مرزی، دستور بررسی همه جانبه این حادثه توسط کارشناسان صادر شد.
رئیس پلیس کشور ضمن اظهار همدردی با خانوادههای داغدار، گفت: برابر گزارشات واصله لازم دیدیم به منظور تنویر افکار عمومی و به ویژه آگاهی دقیق ملت مظلوم افغانستان به تبیین اهداف پشت پرده جنگ روانی دشمنان دو ملت بپردازیم.
وی به روابط نیک و حسنه ایران و افغانستان اشاره و عنوان کرد: دنیا میداند در 40 سال گذشته به دلیل تحمیل جنگ و ناامنی از سوی قدرتهای فرامنطقهای و متحدان آنها به ویژه شرارتهای امریکای جنایتکار در منطقه، جمعیت زیادی از مردم این کشور برای کار و تأمین معاش خود به کشورهای منطقه از جمله ایران اسلامی پناه آوردند که مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران نیز نقش میزبانی را با همه مشکلات آن به خوبی ایفا کردند و در این مدت مجموعه امکانات معیشتی، زیستی، بهداشتی، درمانی و آموزشی کشور را مشابه شهروندان ایرانی در اختیار این عزیزان قرار دادند.
این مقام انتظامی تصریح کرد: حتی در حال حاضر که کشور جمهوری اسلامی ایران همانند سایر نقاط جهان در شرایط ویژه شیوع ویروس کرونا است و از طرفی هم تحت تحریم ظالمانه قرار دارد باز هم این مردم ایران بودند که آغوش خود را به روی برادران و خواهران افغانستانی خود باز کردند و همانند شهروندان ایرانی به آنها خدمات ارائه میکنند، مسئولان و برادران افغانستانی، خود نیز بر این امر واقف هستند که جمهوری اسلامی ایران هرچه در توان داشته به اتباع آن کشور خدمت کرده و سالیان سال است که شهروندان ایران و افغانستان به صورت مسالمتآمیز در کنار هم زندگی میکنند.
اشتری بیان کرد: اولاً غرق شدن چند تبعه افغانستانی در رودخانه مشترک مرزی و در خاک کشور افغانستان ارتباطی با مرزبانی نداشته و در بررسیها مشخص شد که قصوری توسط مرزبانان ایران، صورت نگرفته است، ثانیاً انتظار میرود طرف مقابل درباره بررسی مشترک ادعاهای مطروحه تیمهایی اعزام کند که بتوانیم پاسخگوی دو ملت باشیم، ثالثاً شرایط جوی و بارندگیهای پی در پی و افزایش حجم آب رودخانه در آن ایام و تاریکی شب میتواند عامل مؤثری بر این حادثه ادعایی باشد.
فرمانده نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: باتوجه به این موضوع، افرادی که به صورت غیرمجاز وارد خاک ایران میشوند ضمن اخذ مشخصات، ثبت آثار و علائم بیومتریک نیز صورت میپذیرد بنابراین مسئولان مربوطه در دولت افغانستان باید مشخصات افراد متوفی و آثار و علائم بیومتریک آنها را ارائه تا با سوابق موجود مطابقت داده شود که آیا این افراد وارد کشور جمهوری اسلامی ایران شدهاند یا خیر؟ که تاکنون چنین اقدامی از سوی آنها صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: مهمترین سؤال و ابهام در ارتباط با این حادثه، چرایی تخلیه پاسگاههای مرزی افغانستان در سالهای اخیر توسط آن کشور است که مغایر با پروتکلهای مرزی بوده و علیالقاعده دو کشور باید مسئولیتهای حقوقی و قانونی خود را در مناسبات مرزی بر عهده گیرند.
این مقام ارشد انتظامی تأکید کرد: در سال گذشته بالغ بر 750 هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی از طریق مرزهای رسمی به سوی این کشور بدرقه شده به علاوه هزاران نفر که قصد ورود غیرقانونی به خاک جمهوری اسلامی ایران را داشتهاند با حفظ کرامت انسانی به کشور افغانستان بازگردانده شدهاند.
اشتری با تأکید براینکه بیگانگان، دشمنان و معاندان با هدف تنشزایی در روابط دوستانه دو کشور و سناریوی کشتهسازی و القاء خشونت سعی در تیرهسازی روابط دو ملت دارند، خاطرنشان کرد: انتظار داریم که کشور برادر و دوست و همسایه هم به قوانین و مقررات مرزی کشور ما احترام گذاشته و همانند مرزبانان ایران در برقراری امنیت و کنترل بیشتر مرزها اهتمام ویژهای داشته باشند و از مسئولان آن کشور میخواهیم به دور از تحریف و القائات منفی دشمنان و هیجانات رسانهای با نگاهی به تاریخ روابط فیمابین زمینه بررسی مشترک این رخداد را در فضایی غیرسیاسی و کارشناسی فراهم کرده و اجازه ندهند دشمنان دو ملت ایران و افغانستان از این رخداد برای موجسواری و اختلافافکنی سوءاستفاده کنند.