رئیس ستاد ارتش امریکا: برای «چندین سال دیگر» در افغانستان حضور نظامی خواهیم داشت

رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا می‌گوید که نظامیان این کشور برای «چندین سال دیگر» در افغانستان به مأموریت‌شان ادامه خواهند داد.

نگاه نو_ مارک میلی، رئیس ستاد ارتش ایالات متحده امریکا، در گفت‌وگو با تلویزیون «ای‌بی‌سی» این کشور گفته است که نیروهای امریکا به زودی از افغانستان خارج نمی‌شوند و مأموریت‌شان را در «طولانی‌ترین جنگ امریکا» برای چندین سال دیگر ادامه خواهند داد.

به گفته مارک میلی، حضور نظامی امریکا در افغانستان به نفع ایالات متحده است. او تصریح کرده است که امریکا پس از حادثه یازده سپتامپر برای این‌که افغانستان به پناه‌گاه تندروان تبدیل نشود و امریکا را تهدید نکند، به این کشور رفته و این مأموریت پایان نیافته است.

آن‌چنان که رییس ستاد مشترک ارتش امریکا می‌گوید برای پایان مأموریت امریکا در افغانستان نیاز است تا نیروهای امنیتی افغان و حکومت این کشور از توانایی تأمین امنیت افغانستان برخوردار شوند تا بتوانند جلو گروه‌های «تروریستی» را بگیرند و به این ترتیب از خاک افغانستان برای اهداف تروریستی علیه هیچ کشور دیگر از جمله امریکا استفاده نشود.

امریکا حدود ۱۲ هزار سرباز در چوکات مأموریت حمایت قاطع در افغانستان دارد. جنرال اسکات میلر، فرمانده عمومی ناتو در افغانستان در بیست‌ونهم میزان در کابل گفته بود که در جریان یک سال گذشته امریکا حدود دو هزار سربازش را از افغانستان خارج کرده است.

پیش‌تر دونالد ترمپ، رییس جمهور این کشور اعلام کرده بود که بخشی‌ از نیروهایش را از افغانستان خارج خواهد کرد. هم‌زمان با آن براساس توافق نامه‌ احتمالی صلح میان امریکا و طالبان قرار بود که پنج هزار و ۹۰۰ سرباز امریکایی از افغانستان خارج شود.

امریکا سال گذشته مذاکرات صلح با گروه طالبان را آغاز کرد. هدف این مذاکرات حل مسالمت‌آمیز جنگ افغانستان و خروج سربازان امریکایی خوانده می‌شد.

امریکا و گروه طالبان نُه دور باهم روی میز مذاکره نشستند که هر دو جانب از پیش‌رفت در مذاکرات سخن می‌گفتند. دو طرف زمانی که در آستانه امضای توافق‌نامه نهایی قرار داشتند، مذاکرات توسط دونالد ترمپ متوقف شد.

دونالد ترمپ در شانزدهم سنبله مذاکرات با گروه طالبان را متوقف کرد. دلیل این اقدام حمله مرگ‌بار گروه طالبان در کابل خوانده شد که در آن ۱۲ نفر از جمله یک سرباز امریکایی کشته شدند. ترمپ بعدها عدم پذیرش آتش‌بس از سوی طالبان را دلیل توقف مذاکرات خواند.