برنامه موثر برای کاهش آلودگی هوایی پایتخت وجود ندارد

شهروندان کابل می‌گویند که حکومت در برابر آلودگی هوای کابل هیچ برنامه‌ی موثری روی دست ندارد.

نگاه نو_ هر چند اداره حفاظت از محیط ‌زیست اوایل هفته‌ گذشته در یک نشست خبری، برنامه عملیاتی خود برای کاهش‌ آلودگی هوای پایتخت را اعلام کرد؛ اما شهروندان کابل می‌گویند که حکومت در برابر آلودگی هوای کابل هیچ برنامه‌ی موثری روی دست ندارد.

به باور شهروندان کابل، نهادهای مسئول هر ساله در فصل سرما از روی‌ دست گرفتن تدابیر ویژه در راستای کاهش آلودگی هوا خبر می‌دهند؛ در حالی که هیچ یک از این تدابیر تاکنون عملی نشده‌ است.

سیدعزیز خیرخواه یکی از شهروندان کابل در گفت‌وگو با خبرنگار آوا، اداره حفاظت از محیط زیست را به ناتوانی و دروغ‌گویی متهم کرد و افزود که همه‌ساله برنامه‌های این اداره در حد شعار و روی کاغذ باقی می‌ماند.

آقای خیرخواه اضافه کرد که اداره حفاظت از محیط زیست، همه ساله از نصب فلتر دودگیر روی حمام‌ها و بلند منزل‌ها خبر می‌دهد؛ در حالی که تاکنون هیچ ساختمانی در پایتخت با این فلترها مجهز نشده‌اند.

او همچنین با اشاره به افزایش آلودگی هوای پایتخت تصریح کرد که آلودگی هوای کابل سبب بروز امراض تنفسی زیادی در بین شهروندان شده و تحرکات آنان را تا حد زیادی کاهش داده‌ است.

بر اساس گفته‌های این شهروند کابل؛ اگر حکومت و ادارات مسئول به بی‌توجهی خود در این راستا ادامه دهد، احتمال وقوع فاجعه انسانی بر اثر آلودگی هوا و افزایش امراض گوناگون در کشور بالا می‌رود.

او از شهروندان کابل نیز خواست که در حفظ محیط زیست و جلوگیری از موجودیت‌ کثافات و عوامل آلودگی‌ هوا اقدام کنند.

عباس احمدی از دیگر شهروندان کابل نیز در گفت‌وگو با آوا یادآور شد که در حال حاضر آلودگی هوا بیش از ناامنی و تروریسم جان شهروندان پایتخت را تهدید می‌کند.

وی نیز اداره حفاظت از محیط زیست را به ناکارآمدی متهم کرد و افزود: هر چند آلودگی هوا شهر کابل را به صورت جدی تهدید می‌کند اما اداره حفاظت از محیط زیست تاکنون هیچ اقدام موثری را برای کاهش آلودگی هوا روی دست نگرفته است.

بر اساس گفته‌های او، وجود این اداره هیچ منفعتی برای شهروندان ندارد و بهتر است هرچه زودتر بسته شود.

محمد امین زاهدی شهروند دیگر پایتخت نیز می‌گوید که در حال حاضر مواد سوختی درجه‌ی اول به شکل قانونی و یا قاچاقی به خارج از کشور منتقل می‌شوند و بدترین نوع آن را شهروندان کابل مصرف می‌کنند.

آقای زاهدی اضافه کرد که اگر حکومت می‌خواهد در راستای کاهش آلودگی هوا کار کند، بهتر است تا مواد سوختی با کیفیت را وارد بازار کند، همچنین کارخانه‌های تولیدی را از داخل شهر به بیرون انتقال دهد.

او همچنین تاکید کرد که دولت باید از طریق شهرداری، بالای حمام‌ها و بلند منزل‌های رهایشی قیودات جدی را وضع کند.

این گفته ها در حالی مطرح می‌شود که چندی پیش در یک گزارشِ ارائه شده، کابل پایتخت افغانستان با داشتن بیش از ۵ میلیون نفوس عنوان آلوده‌ترین شهر جهان را کسب کرد.

هر چند همه‌ساله با فرارسیدن فصل سرما و استفاده‌ی شهروندان از ذغال سنگ، نفت کم کیفیت، چوپ، پلاستیک و رابر برای گرم ساختن منازل شان، آلودگی هوای کابل چندین مرتبه افزایش می‌یابد؛ اما حکومت تاکنون هیچ برنامه‌ی لازمی برای بیرون‌رفت از این مشکل را روی دست نگرفته است.

در حال حاضر گفته می‌شود که درجه آلودگی هوای پایتخت از میزان ۴۶۰ درجه گذشته است که این میزان از آلودگی حد تنفس را برای شهروندان سخت ساخته است.