احتمال برگزاری نشست بین الافغانی دوحه در ماه آینده
دو منبع نسبتا نزدیک به طالبان در کابل میگویند که احتمال دارد نشست نمایندهگان این گروه ونمایندهگان جریانهای سیاسی وحکومت در میانههای ماه آینده میلادی در دوحه برگزار شود.
نگاه نو_ این منابع میافزایند که این نشست اجندای نشست سمرقند را روشن خواهد ساخت و زمینه ساز گفتوگوهای میان افغانان خواهد بود.
درهمین حال زلمی خلیل زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، میگوید که هرچند در باره خروج نیروهای خارجی ازافغانستان وتهدید نشدن جهان ازاین کشور گامهای نخستین برداشته شده اند، اما به گفته او در باره برگزاری گفت وگوها میان افغانان هنوز گامهای جدی برداشته نشده اند.
هرچند نشست دوحه تا حالا دو بار به تاخیر افتاده است اما منابع نزدیک به طالبان میگویند که قرار است پس از سفر آقای خلیلزاد به دوحه نشست میان افغانان در میانههای ماه آینده میلادی برگزار شود.
منابع میگویند نشست دوحه اجندای نشست سمرقند را روشن خواهد کرد و نیز زمینه ساز برای آغاز گفتگوها میان افغانان خواهد بود.
فیض محمد زلاند- آگاه سیاسی در این باره گفت:«حکومت هم می تواند به شکل غیر رسمی در این نشست شرکت کند و این نشست پس از یازدهم ماه می در دوحه برگزار خواهد شد.»
درهمین حال برخی ازسیاستگران برایجاد تغییرات درهیآت گفتوگوکننده برای نشست دوحه تاکید می ورزند.
قاضی محمد امین وقاد عضو شورای عالی صلح گفته است:« هیاتی باشد که بتواند درباره گفت و گو ها رای زنی کند با طالبها آشنا باشد و نیز هیاتی باشد که تعلقات سیاسی نداشته باشد.»
اما زلمی خلیلزاد انتقاد دارد که خود افغانان برای پایان یافتن جنگ تا کنون گام های جدی برنداشته اند.
زلمی خلیل زاد میگوید:« در بحث در باره خروج قوتهای خارجی از افغانستان در بحث از اینکه افغانستان خطری نخواهد بود در آینده اما قدمهای لازمی که در بخش صحبت بین افغانها و مذاکره بین افغانها برای ختم جنگ در داخل هنوز قدمهای گرفته نشده.»
خلیلزاد همچنان برحفظ دستاوردها درگفت وگوهای صلح با طالبان تاکید می ورزد.
خلیل زاد افزود:« ” وقت این رسیده که از پیشرفتهایی که صورت گرفته از اونها دفاع شود اونها نگاه شوند و از اونها به حیث یک تهداب برای پیشرفت بیشتر در صلح و بعد از صلح در افغانستان استفاده شود.»
جان بس- سفیر ایالات متحده امریکا درکابل گفت:«ما برای تقریبآ بیست سال ازنزدیک با مردم این کشور کارمی کنیم. ما می دانیم که تا چه اندازه افغانان صلح می خواهند، صلح واقعی، یک جامعه یی که با خشونت یا ترس نه بل با امید وفرصت تعریف شده باشد.»
ازسوی دیگر زلمی خلیل زاد به روز پنج شنبه با همتایان روسی وچینی اش درمسکو درباره هماهنگ شدن تلاشهای جهانی ازبهر کمک به روند صلح افغانستان دیدار خواهد کرد